Sociální a ekonomický rozvoj města Tachova - Kosina, Lukáš (2008)
Tato práce se zabývá rozborem sociálních, ekonomických a demografických jevů ve městě Tachov. Toto město je v rámci České republiky velice specifické, nejen díky své příhraniční poloze a s tím spojenou poválečnou historií vysídlování a znovudosídlování této oblasti, ale také nejvyšší měrou nezaměstnanosti a nejnižší vzdělaností ze všech bývalých okresních měst v Plzeňském kraji. Tyto jevy jsou popsány v první – analytické části, která je završena SWAT analýzou. V této části je také stručně přiblížen historický vývoj a geografické podmínky města, jejichž znalost je nutná pro pochopení některých aspektů vývoje a současné situace města. Ve druhé části práce se snažím o nalezení možných východisek k potlačení slabých stránek a hrozeb a nalézt prostředky k podpoře silných stránek a příležitostí