Sociální a ekonomický rozvoj města Tachova - Kosina, Lukáš; Heřmanová, Eva, 1959-; Šulcová, Irena; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2008)
Tato práce se zabývá rozborem sociálních, ekonomických a demografických jevů ve městě Tachov. Toto město je v rámci České republiky velice specifické, nejen díky své příhraniční poloze a s tím spojenou poválečnou historií vysídlování a znovudosídlování této oblasti, ale také nejvyšší měrou nezaměstnanosti a nejnižší vzdělaností ze všech bývalých okresních měst v Plzeňském kraji. Tyto jevy jsou popsány v první – analytické části, která je završena SWAT analýzou. V této části je také stručně přiblížen historický vývoj a geografické podmínky města, jejichž znalost je nutná pro pochopení některých aspektů vývoje a současné situace města. Ve druhé části práce se snažím o nalezení možných východisek k potlačení slabých stránek a hrozeb a nalézt prostředky k podpoře silných stránek a příležitostí
Vedoucí práce: Eva Heřmanová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: veřejná správa a regionální ekonomika [obor bakal. práce]; cestovní ruch; regionální rozvoj; bakalářské práce; tourism; regional development; bachelor's theses