Analýza a strategie získávání finančních zdrojů nevládních neziskových organizací - Prjachová, Vendula; Boukal, Petr, 1962-2022; Vávrová, Hana, 1970-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2008)
Tato bakalářská práce s názvem „Analýza a strategie získávání finančních zdrojů nevládních neziskových organizací“ popisuje vývoj a aktuální situaci neziskového sektoru v České republice se zaměřením na finanční management malých neziskových organizací. První kapitola zkoumá teoretické základy příčin vzniku a vývoje neziskových organizací. Druhá kapitola je věnována problematice financování neziskového sektoru. Podrobně jsou popsány jednotlivé druhy příjmů stejně jako i vhodné strategie pro jejich zabezpečování. Třetí kapitola aplikuje poznatky na konkrétní neziskovou organizaci působící v oblasti volnočasových aktivit dětí a mládeže. Jsou analyzovány silné a slabé stránky organizace v oblasti finančního řízení a v závěru jsou navrženy nové možnosti v jeho fundraisingové strategii
Vedoucí práce: Petr Boukal
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses