Finanční analýza společnosti VCES a.s. - Součková, Irena (2008)
Finanční stabilita je jedním z podstatných aspektů, který by společnost měla splňovat, pokud chce obstát před konkurencí a získat dobré postavení na trhu. Proto pověřené osoby vypracovávají finanční analýzy, abychom se dozvěděli informace týkající se finanční situace podniku. Zejména jak se vyvíjely konkrétní ukazatele a položky účetních výkazů v průběhu několika let