Životní pojištění a penzijní reforma - Zelená, Michaela (2008)
Práce se věnuje analýze soukromého životního pojištění a penzijního připojištění jako produktů tvorby finančních rezerv na stáří.Zabývá se také demografickým vývojem jako důležitým činitelem ovlivňujícím fungování a stabilitu důchodového systému. Na základě demografické predikce je poukazováno na nezbytnost reformních kroků podstupovaných s cílem zamezení plýtvání veřejnými financemi a zefektivnění důchodového systému, ale také podporovat soukromé důchody