Životní pojištění a penzijní reforma - Zelená, Michaela; Daňhel, Jaroslav, 1943-2025; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2008)
Práce se věnuje analýze soukromého životního pojištění a penzijního připojištění jako produktů tvorby finančních rezerv na stáří.Zabývá se také demografickým vývojem jako důležitým činitelem ovlivňujícím fungování a stabilitu důchodového systému. Na základě demografické predikce je poukazováno na nezbytnost reformních kroků podstupovaných s cílem zamezení plýtvání veřejnými financemi a zefektivnění důchodového systému, ale také podporovat soukromé důchody
Vedoucí práce: Jaroslav Daňhel
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: pojišťovnictví [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses