Vliv vývoje kurzu koruny (CZK) na vývoj českého exportu a importu - Králová, Veronika (2008)
Práce se snaží analyzovat vývoj kurzu české koruny ke třem významným světovým měnám (EUR, USD, GBP) během let 1997 - 2007 a jeho vliv na na vývoj českého vývozu a dovozu pomocí kvantifikace kurzových elasticit exportu a importu. Součástí práce jsou teoretické přistupy ke kurzové politice a je zde zachycena historie a vývoj československé a české kurzové politiky