Vliv vývoje kurzu koruny (CZK) na vývoj českého exportu a importu - Králová, Veronika; Plchová, Božena, 1936-; Nigrinová, Lenka; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2008)
Práce se snaží analyzovat vývoj kurzu české koruny ke třem významným světovým měnám (EUR, USD, GBP) během let 1997 - 2007 a jeho vliv na na vývoj českého vývozu a dovozu pomocí kvantifikace kurzových elasticit exportu a importu. Součástí práce jsou teoretické přistupy ke kurzové politice a je zde zachycena historie a vývoj československé a české kurzové politiky
Vedoucí práce: Božena Plchová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses