Alternativní zdroje pro výrobu elektrické energie a jejich podpora - Bártík, Jan (2008)
Práce se zabývá obnovitelnými zdroji energie v oblasti výroby elektřiny. Je věnována pozornost důvodům, proč jsou tyto zdroje energie žádoucí, a jaký je rámec podpor na úrovni Evropské unie. V druhé části jsou představeny druhy obnovitelných zdrojů, jejich postavení v EU a specifika jejich rozvoje v ČR. Třetí část se zaměřuje na systém podpor elektřiny z obnovitelných zdrojů v ČR. Snahou je objasnit princip stanovování výše podpor, souvislost s externalitami fosilních paliv. Zároveň je v práci doporučeno, které obnovitelné zdroje jsou pro ČR za současného systému podpor vhodnější