Alternativní zdroje pro výrobu elektrické energie a jejich podpora - Bártík, Jan; Němcová, Ingeborg, 1957-; Vondrušková, Barbora, 1977-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2008)
Práce se zabývá obnovitelnými zdroji energie v oblasti výroby elektřiny. Je věnována pozornost důvodům, proč jsou tyto zdroje energie žádoucí, a jaký je rámec podpor na úrovni Evropské unie. V druhé části jsou představeny druhy obnovitelných zdrojů, jejich postavení v EU a specifika jejich rozvoje v ČR. Třetí část se zaměřuje na systém podpor elektřiny z obnovitelných zdrojů v ČR. Snahou je objasnit princip stanovování výše podpor, souvislost s externalitami fosilních paliv. Zároveň je v práci doporučeno, které obnovitelné zdroje jsou pro ČR za současného systému podpor vhodnější
Vedoucí práce: Ingeborg Němcová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses