Celiakie a diabetes pohledem ekonomie - Vlk, Václav (2008)
Práce se snaží poukázat na to, jaké náklady na dietní stravování musejí vynakládat bezlepkáři a diabetici a že vznikají i dodatečné náklady, které přímo s těmito nemocemi souvisí. Dále se snaží zjistit, jestli mají tito lidé právo získat nějaké příspěvky od státu, řešena je sociální i zdravotní sféra této oblasti. Výsledkem je porovnání stravovacích nákladů celiaků a diabetiků s náklady zdravých lidí