Analýza vývoje aktivit firmy Plzeňský Prazdroj, a.s. a jejich vlivu na českou ekonomiku - Kočková, Jana (2008)
Jedná se o práci analyzující aktivity firmy Plzeňský Prazdroj, a.s. od dob založení Měšťanského pivovaru v Plzni až po současnou akciovou společnost Plzeňský Prazdroj. Práce se zaměřuje také na vývoj produkce piva v této společnosti, export piva do zahraničí, problematiku ochranné známky a na vliv Plzeňského Prazdroje na českou ekonomiku. Konkrétně je posuzován vliv na cestovní ruch, vliv tržeb této firmy na český hrubý domácí produkt, vliv na HDP Plzeňského kraje, vliv na zaměstnanost v kraji, na životní prostředí a další vlivy