Obchodní a kulturní zvláštnosti Jemenu - Mičáková, Veronika (2008)
Práce obsahuje základní charakteristiku Jemenské republiky a její kulturní odlišnosti. Jedná se například o náboženství v zemi, zdejší oblékání, stolování anebo typické či nevhodné dárky. Důraz je v práci kladen i na obchodní zvláštnosti. Čtenáře provede fázemi obchodního jednání – od uvítací části, přes samotný průběh až k fázi rozhodovací. Dovíte se také, čeho se při obchodím styku s Jemenci vyvarovat a jaké taktiky rozhodování jsou pro ně typické. Význam času a styly komunikace jsou obsažené v závěru dokumentu