Zdravotně postižení občané a jejich integrace v podniku - Puchtová, Kateřina; Hubinková, Zuzana, 1971-; Kočí, Ondřej; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2008)
Cílem bakalářské práce je zjistit motivaci zaměstnavatelů zaměstnávat osoby se zdravotním postižením, jejich postoj k této problematice a spokojenost se stávajícími výhodami. Jak vnímají pomoc ze strany státu a zda stát pomáhá ke zvyšování zaměstnanosti těchto osob. Teoretická část je zaměřena na trh práce, zaměstnanost, nezaměstnanost, aktivní politiku zaměstnanosti, důsledky nezaměstnanosti a způsoby jejího snižování. Dále se věnuje již osobám se zdravotním postižením, povinnosti zaměstnavatelů tyto osoby zaměstnávat, výhody ze strany státu pro tyto zaměstnavatele a konkrétním nástrojům politiky zaměstnanosti, zaměřenými na zvyšování zaměstnanosti osob se zdravotním postižením. Analytická část obsahuje dotazníkové šetření provedené na Úřadě práce v Plzně a u jednotlivých zaměstnavatelů v Plzeňském kraji na podzim roku 2007
Vedoucí práce: Zuzana Hubinková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; podniky; trh práce; bakalářské práce; business enterprises; labor market; bachelor's theses