Úloha faktoringu v zahraničním obchodě - Kolcunová, Petra (2008)
Význam faktoringu ako alternatívnej metódy financovania podniku stále rastie. V rámci zahraničného obchodu je jeho najväčším prínosom spôsob zaistenia pohľadávok za importérom uskutočňovaný v systéme dvoch faktorv. Ponúkať túto formu faktoringu umožnuje faktoringovým spoločnostiam po celom svete ich členstvo v dvoch medzinárodných faktoringových reťazcoch, FCI a IFG.Ich členmi sú aj poprední faktori v ČR. Druhá časť práce je venovaná práve českým faktoringovým spoločnostiam a českému faktoringu v roku 2007 a prvom štvrťroku 2008