Úloha faktoringu v zahraničním obchodě - Kolcunová, Petra; Sato, Alexej, 1952-; Halík, Jaroslav, 1961-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2008)
Význam faktoringu ako alternatívnej metódy financovania podniku stále rastie. V rámci zahraničného obchodu je jeho najväčším prínosom spôsob zaistenia pohľadávok za importérom uskutočňovaný v systéme dvoch faktorv. Ponúkať túto formu faktoringu umožnuje faktoringovým spoločnostiam po celom svete ich členstvo v dvoch medzinárodných faktoringových reťazcoch, FCI a IFG.Ich členmi sú aj poprední faktori v ČR. Druhá časť práce je venovaná práve českým faktoringovým spoločnostiam a českému faktoringu v roku 2007 a prvom štvrťroku 2008
Vedoucí práce: Alexej Sato
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; faktoring; bakalářské práce; factoring; bachelor's theses