Vliv členství České republiky v EU na její obchodní politiku - Škodová, Martina; Štěrbová, Ludmila, 1957-; Almerová, Hana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2008)
Vstup České republiky do Evropské unie byl jedním z významných mezníků historie samostatného českého státu po pádu komunismu. K samotnému aktu přijetí však vedla dlouhá cesta příprav a plnění jednotlivých kritérií, která unie vyžadovala pro harmonizaci legislativy na celém její území, a podmínek v celé řadě oblastí ekonomického i politického života. První část práce je proto za měřena na samotnou společnou obchodní politiku Evropské unie. V druhé části práce jsem se soustředila na Českou republiku a důležité změny, které se odehrály po našem vstupu do EU. Srovnávám stav „před“ a „po“ a zdůrazňuji důležité rozdíly
Vedoucí práce: Ludmila Štěrbová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses