Galileo – neúspěch PPP projektu - Pospíchal, Tomáš (2008)
Práce analyzuje z ekonomického hlediska projekt evropského navigačního systému Galileo. Tento projekt měl být postaven a provozován na bázi PPP (Public Private Partnership), ale tento záměr nakonec skončil neúspěchem. Práce zkoumá PPP z teoretického hlediska ekonomické vědy a aplikuje tento teoretický základ na konkrétní projekt Galileo s tím, že se snaží nalézt příčiny neúspěchu tohoto projektu. V práci je diskutována problematika výběrového řízení na Galileo, cost-benefit analýza, rozdělení rizik a další podstatné faktory tohoto projektu