Galileo – neúspěch PPP projektu - Pospíchal, Tomáš; Halás, Vladimír; Vebrová, Ludmila; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2008)
Práce analyzuje z ekonomického hlediska projekt evropského navigačního systému Galileo. Tento projekt měl být postaven a provozován na bázi PPP (Public Private Partnership), ale tento záměr nakonec skončil neúspěchem. Práce zkoumá PPP z teoretického hlediska ekonomické vědy a aplikuje tento teoretický základ na konkrétní projekt Galileo s tím, že se snaží nalézt příčiny neúspěchu tohoto projektu. V práci je diskutována problematika výběrového řízení na Galileo, cost-benefit analýza, rozdělení rizik a další podstatné faktory tohoto projektu
Vedoucí práce: Vladimír Halás
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; soukromý sektor; veřejný sektor; bakalářské práce; private sector; public sector; bachelor's theses