Vývojové prostředí pro snadnou tvorbu webových aplikací - Staniševský, Jiří (2008)
Cílem práce bylo navrhnout a implementovat vývojové prostředí pro snadnou tvorbu webových aplikací psaných v jazyce PHP. Toto vývojové prostředí poskytuje kromě standardních nástrojů pro práci s PHP kódem i vizuální designer, který slouží k návrhu stránek a formulářů pomocí myši a s minimální potřebou psaného kódu. Tím se odlišuje od ostatních projektů a získává nad nimi konkurenční výhodu. Vyvíjet bylo potřeba nejen prostředí samotné, ale i podpůrný aplikační framework, který pracuje v pozadí na webovém serveru a stará se o zpracování souborů produkovaných vizuálním designerem. Ten navíc nabízí správu autentizace uživatelů a objektovou nadstavbu nad databázovými ovladači. Text této práce slouží jako prezentace vývojového prostředí a frameworku, zároveň i jako jejich obhajoba a částečně i jako stručný manuál