Vývojové prostředí pro snadnou tvorbu webových aplikací - Staniševský, Jiří; Kosek, Jiří, 1975-; Tichý, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2008)
Cílem práce bylo navrhnout a implementovat vývojové prostředí pro snadnou tvorbu webových aplikací psaných v jazyce PHP. Toto vývojové prostředí poskytuje kromě standardních nástrojů pro práci s PHP kódem i vizuální designer, který slouží k návrhu stránek a formulářů pomocí myši a s minimální potřebou psaného kódu. Tím se odlišuje od ostatních projektů a získává nad nimi konkurenční výhodu. Vyvíjet bylo potřeba nejen prostředí samotné, ale i podpůrný aplikační framework, který pracuje v pozadí na webovém serveru a stará se o zpracování souborů produkovaných vizuálním designerem. Ten navíc nabízí správu autentizace uživatelů a objektovou nadstavbu nad databázovými ovladači. Text této práce slouží jako prezentace vývojového prostředí a frameworku, zároveň i jako jejich obhajoba a částečně i jako stručný manuál
Vedoucí práce: Jiří Kosek
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses