Indie jakožto obchodní partner pro ČR - Chvalovská, Jana (2008)
Bakalářská práce se zaměřuje na analýzu indické ekonomiky z různých pohledů vzhledem k tomu, že Indie je díky svému rychlému tempu hospodářského růstu a nenasycenému trhu velmi perspektivním obchodním partnerem pro ČR. Práce je rozdělena do několika částí, v první části se zaměřuje na analýzu makroekonomických ukazatelů, zahraničního obchodu a platební bilance. V další části práce jsou rozebírána perspektivní odvětví tohoto trhu, překážky vzájemného obchodu mezi ČR a Indií a také jsou zmiňovány české firmy, které již na indický trh pronikly,a analogicky i indické firmy, které mají zastoupení na českém trhu. Poslední část mé práce je věnována cílům ČR v Indii, které byly formulovány českou vládou v roce 2005, a jejich hodnocení