Indie jakožto obchodní partner pro ČR - Chvalovská, Jana; Černá, Iveta, 1979-; Taušer, Josef; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2008)
Bakalářská práce se zaměřuje na analýzu indické ekonomiky z různých pohledů vzhledem k tomu, že Indie je díky svému rychlému tempu hospodářského růstu a nenasycenému trhu velmi perspektivním obchodním partnerem pro ČR. Práce je rozdělena do několika částí, v první části se zaměřuje na analýzu makroekonomických ukazatelů, zahraničního obchodu a platební bilance. V další části práce jsou rozebírána perspektivní odvětví tohoto trhu, překážky vzájemného obchodu mezi ČR a Indií a také jsou zmiňovány české firmy, které již na indický trh pronikly,a analogicky i indické firmy, které mají zastoupení na českém trhu. Poslední část mé práce je věnována cílům ČR v Indii, které byly formulovány českou vládou v roce 2005, a jejich hodnocení
Vedoucí práce: Iveta Černá
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses