CEFTA - ze střední Evropy na Balkán - Čeřenská, Lucie; Hnát, Pavel, 1981-; Řehořová, Veronika; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2008)
CEFTA vznikla na začátku devadesátých let mezi čtyřmi státy střední Evropy jako reakce na masový odklon obchodu těchto zemí do zemí západní Evropy. Cílem byla i příprava těchto zemí na volný obchod v rámci Evropské unie. V devadesátých letech se CEFTA rozšiřovala, ale její členské státy se už chystaly na člentsví v Evropské unii. Avšak zájem na účasti v CEFTA projevují po roce 2000 země bývalé Jugoslávie, Albánie a Moldavsko, které si vytkly za cíl členství v Evropské unii. Ačkoli původní členové CEFTA se integrovaly do Evropské unii, tak CEFTA funguje dál a její členskou základnu tvoří balkánské země
Vedoucí práce: Pavel Hnát
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses