Plnění rozvojových cílů tisíciletí v regionu Blízkého východu vývoj a současná situace na Blízkém východě a plnění rozvojových cílů v tomto regionu - Andrejsová, Jana (2008)
Práce hodnotí vývoj a současnou situaci v oblasti Blízkého východu v oblasti historické,kulturní, náboženské, politické, sociální a především ekonomické. Dále jsou v ní postupně uvedeny všechny tzv. Rozvojové síle tisíciletí stanovené OSN a na příkladu Blízkého východu je pojednáváno o jejich plnění či neplnění