Hospodárske väzby Českej republiky a Číny - Garajová, Zuzana (2008)
Práca sa zameriava na charakteristiku súčasných hospodárskych väzieb medzi Českou republikou a Čínou. Obsahuje popis vývoja týchto vzťahov v nedávnej minulosti a zaoberá sa predpokladmi, na ktorých sú založené. V práci sú ďalej rozobrané niektoré aspekty, ktoré vplývajú na podobu väzieb, ako je napr. členstvo v Európskej únii, kultúrne odlišnosti a ochrana duševného vlastníctva v Číne. Na záver práca obsahuje analýzu nevyužitých možností vo vzťahu ČR a Číny a náčrt predpokladaného vývoja vzťahov