Postavení Švýcarska v mezinárodním obchodě - Ženková, Lenka; Štěrbová, Ludmila, 1957-; Cupák, Patrik; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2008)
Práce se zabývá vývojem švýcarské ekonimiky v posledních letech. Jsou zde rozebrány makroekonomické veličiny jako HDP, sektory výroby, nezaměstnanost a vývoj cen. V další části bakalářské práce jsou obsaženy informace o zahraničním obchodě země, konkrétně o vývoji kursu, platební bilanci, exportu a importu. Poslední kapitola je zaměřena na zahraničně obchodní politiku Švýcarska. Zde jsou rozebrána členství země v mezinárodních organizacích a obchodní vztahy s EU
Vedoucí práce: Ludmila Štěrbová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses