Hospodářské vazby ČR a SRN - Picková, Veronika (2008)
Práce se zabývá problematikou česko-německých hospodářských vztahů. Nejprve popisuje vývoj ekonomik obou zemí v posledních letech. Stěžejní částí je charakteristika vývoje vzájemné obchodní výměny ČR a SRN a její komoditní struktury, zdůrazňuje především hlavní vývojové změny a rozdíly v intenzitě obchodu ČR s jednotlivými spolkovými zeměmi. Poslední kapitola je věnována pohybu přímých zahraničních investic přes česko-německé hranice