Pojištění přepravních rizik - Tajtlová, Petra (2008)
Bakalářská práce se zaměřuje na pojištění přepravních rizik. Jsou zde obsaženy historické informace, jak se formoval pojistný trh včetně ohledu na Lloyd´s. Dále jsou zde rozlišeny jednotlivé druhy dopravy a jejich rizika, jsou zde údaje ohledně INCOTERMS, konosamentů a dále postup při hlášení pojistných událostí