Dohody o volném obchodu ES s třetími zeměmi - Chaloupka, Jiří (2008)
Práce se věnuje dohodám o volném obchodu, jež Evropské společenství uzavřelo se třetími zeměmi, s výjimkou EHP, nebo o kterých dosud jedná. Dohody o volném obchodu jsou jedním z nástrojů společné obchodní politiky ES. Do jejich obsahu se promítá strategie ES ve vnějších ekonomických vztazích, ovšem nemalý význam na jejich podobu má i mnohostranný obchodní systém WTO a také zájmy obchodních partnerů. V jednotlivých kapitolách je analyzován obsah dohod o volném obchodu a také jejich dopad na vzájemné obchodní vztahy