Dohody o volném obchodu ES s třetími zeměmi - Chaloupka, Jiří; Štěrbová, Ludmila, 1957-; Cupák, Patrik; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2008)
Práce se věnuje dohodám o volném obchodu, jež Evropské společenství uzavřelo se třetími zeměmi, s výjimkou EHP, nebo o kterých dosud jedná. Dohody o volném obchodu jsou jedním z nástrojů společné obchodní politiky ES. Do jejich obsahu se promítá strategie ES ve vnějších ekonomických vztazích, ovšem nemalý význam na jejich podobu má i mnohostranný obchodní systém WTO a také zájmy obchodních partnerů. V jednotlivých kapitolách je analyzován obsah dohod o volném obchodu a také jejich dopad na vzájemné obchodní vztahy
Vedoucí práce: Ludmila Štěrbová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; obchodní smlouvy; volný obchod; bakalářské práce; trade agreements; free trade; bachelor's theses