Projekt výstavby fotovoltaické solární elektrárny a jeho podpora ze strany EU a ČR - Kula, David (2008)
Metodologická část práce se zabývá spíše obecnými teoretickými poznatky k řízení projektů, dále pak možnou podporou této investice ze strany státu a EU a v neposlední řadě legislativními a technickými požadavky na výstavbu a provoz solární elektrárny. V praktické části projektu je vypracována kompletní studie proveditelnosti, přičemž jsou srovnávány vždy dvě varianty ptojektu, tj. s dotací a bez ní. Studie proveditelnosti svou strukturou plně odpovídá studii proveditelnosti, která je součástí žádosti o dotaci ze strukturálních fondů, což umožňuje ji po drobné úpravě případně použít jako přílohu k žádosti. Dále se v praktické části nachází popis jednotlivých činností, které je za potřebí vykonat pro uskutečnění projektu a s tím spojený síťový graf a Ganttův diagram. Taktéž nechybí SWOT analýza celého projektu