Toky a centra obchodu s diamanty ve světové ekonomice - Sumová, Lucie (2008)
Bakalářská práce se zabývá velmi vzácnou a hodnotnou komoditou - diamanty. Zaměřuje se na obecnou charakteristiku diamantů, jejich vlastnosti, historii či vznik, ale především analyzuje producentské oblasti a mezinárodní obchod s diamanty. V poslední části pojednává o smutném fenoménu 90. let minulého století - tzv. konfliktních diamantech, kterými byly financovány kruté občanské války v některých afrických státech