Toky a centra obchodu s diamanty ve světové ekonomice - Sumová, Lucie; Bič, Josef; Horký-Hlucháň, Ondřej, 1980-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2008)
Bakalářská práce se zabývá velmi vzácnou a hodnotnou komoditou - diamanty. Zaměřuje se na obecnou charakteristiku diamantů, jejich vlastnosti, historii či vznik, ale především analyzuje producentské oblasti a mezinárodní obchod s diamanty. V poslední části pojednává o smutném fenoménu 90. let minulého století - tzv. konfliktních diamantech, kterými byly financovány kruté občanské války v některých afrických státech
Vedoucí práce: Josef Bič
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses