Studentská konta v produktové nabídce českých bank - Moravec, Radek (2008)
Práce se zabývá studentskými účty pěti českých bank – České spořitelny, Československé obchodní banky, GE Money Bank, Komerční banky a UniCredit Bank. Analyzuje rozmístění bankomatů a souvislost strategií jednotlivých bank. Ukazuje, že primárním faktorem určujícím množství provozovaných bankomatů je počet obyvatel daného města, a prokazuje souvislost mezi zvolenými strategiemi ČSOB a České spořitelny. Dále jsou zkoumány poplatky spojené s provozováním účtů. Jednofaktorová analýza rozptylu prokazuje, že UniCredit Bank nastavuje výši poplatků bez ohledu na konkurenci. V modelových situacích je počítána finanční výhodnost produktů jednotlivých bank