Možnosti pojišťování přepravních rizik v zahraničním obchodě České republiky - Hladíková, Klára (2008)
Práce mapuje problematiku pojištění přepravních rizik, jehož význam se neustále zvyšuje. V první části popisuje základní členění rizik v mezinárodní přepravě, pojistnou smlouvu a pojistnou událost. Také shrnuje odpovědnost dopravce u jednotlivých druhů přeprav a zmiňuje i anglické pojistné podmínky a místní a časový rozsah pojištění. Ve druhé části se zabývá pojišťováním přepravních rizik u pojišťovny Kooperativa a. s., jedné z nejvýzamnějších institucí na pojistném trhu České republiky