Možnosti pojišťování přepravních rizik v zahraničním obchodě České republiky - Hladíková, Klára; Černohlávková, Eva, 1936-2016; Cupák, Patrik; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2008)
Práce mapuje problematiku pojištění přepravních rizik, jehož význam se neustále zvyšuje. V první části popisuje základní členění rizik v mezinárodní přepravě, pojistnou smlouvu a pojistnou událost. Také shrnuje odpovědnost dopravce u jednotlivých druhů přeprav a zmiňuje i anglické pojistné podmínky a místní a časový rozsah pojištění. Ve druhé části se zabývá pojišťováním přepravních rizik u pojišťovny Kooperativa a. s., jedné z nejvýzamnějších institucí na pojistném trhu České republiky
Vedoucí práce: Eva Černohlávková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses