Čerpání dotací ze strukturálních fondů Evropské unie na příkladu konkrétní neziskové organizace - Strnad, Jakub (2008)
Práce ve své první části stručně popisuje vývoj regionální politiky EU od svého počátku po současnost a dále nejdůležitější informace o zapojení České republiky a její současné pozici v regionální politice EU. V druhé části se podrobněji zabývá programem INTERREG IIIA ČR-PR a dále konkrétním projektem, na který získala nezisková organizace Asociace TOM v roce 2006 v rámci toho programu dotaci