Zvláštnosti obchodního protokolu v USA - Haburová, Petra (2008)
Práce se zaměřuje na popis a analýzu zvláštností obchodního protokolu ve Spojených státech. Jejím cílem je v rámci obecných souvislostí daných specifickým kulturním a historickým vývojem tato specifika identifikovat a upozornit na důležitost jejich znalosti při obchodním styku. Podrobněji se práce zabývá také nejčastěji používanými obchodními taktitami a popisuje obchodní stategii používanou Američany při jednání se zahraničními obchodními partnery. Z hlediska vztahu k České republice jsou identifikovány nejčastější chyby českých exportérů, kterých se dopouští při vstupu na americký trh, a jsou stanovena doporučení, jak případným komplikacím předcházet