Zvláštnosti obchodního protokolu v USA - Haburová, Petra; Gullová, Soňa, 1954-; Zamykalová, Miroslava, 1949-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2008)
Práce se zaměřuje na popis a analýzu zvláštností obchodního protokolu ve Spojených státech. Jejím cílem je v rámci obecných souvislostí daných specifickým kulturním a historickým vývojem tato specifika identifikovat a upozornit na důležitost jejich znalosti při obchodním styku. Podrobněji se práce zabývá také nejčastěji používanými obchodními taktitami a popisuje obchodní stategii používanou Američany při jednání se zahraničními obchodními partnery. Z hlediska vztahu k České republice jsou identifikovány nejčastější chyby českých exportérů, kterých se dopouští při vstupu na americký trh, a jsou stanovena doporučení, jak případným komplikacím předcházet
Vedoucí práce: Soňa Gullová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; obchodní jednání; bakalářské práce; negotiation in business; bachelor's theses