Srovnání investičního prostředí Bulharska a Rumunska - Ďurnek, Viktor (2008)
Práce se zabývá srovnáním investičního prostředí Bulharska a Rumunska, charakterizuje současný makroekonomický vývoj a především analyzuje atraktivitu investičního prostředí na základě vybraných ekonomických aspektů. Součástí práce je taktéž komparace investičního klimatu v Bulharsku a Rumunsku v souladu s hodnocením mezinárodních organizací a soukromých agentur