Analýza vývoje zahraničního obchodu ČR od roku 2000 - Štěpánek, Lukáš; Plchová, Božena, 1936-; Dvořáková, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2008)
Bakalářská práce se zabývá analýzou českého zahraničního obchodu od roku 2000 do současnosti. Cílem práce je zhodnocení vývoje zahraničního obchodu v posledních osmi letech pomocí základních indikátorů a ukazatelů. Nejdříve je analyzována míra otevřenosti a poté tvar otevřenosti českého zahraničního obchodu včetně teritoriální a komoditní struktury. V teoretické části se práce zabývá i komparativními výhodami ČR a konkurenceschopností české ekonomiky v porovnání s jiný státy. V závěru jsou shrnuty výsledky jednotlivých analýz a stručně popsán současný stav české ekonomiky s výhledem do budoucnosti
Vedoucí práce: Božena Plchová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; obchodní bilance; bakalářské práce; balance of trade; bachelor's theses