Analýza zahraničního obchodu firmy Hedva. a. s. - vliv transformačního procesu na tyto aktivity - Hlaváčová, Eva; Plchová, Božena, 1936-; Dvořáková, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2008)
Změny politické situace v roce 1989 způsobily významný posun zahraničního obchodu v textilním průmyslu, jak v oblasti teritoriální struktury vývozu, tak v oblasti jeho organizace. Otevíráním ekonomiky docházelo k postupné liberalizaci obchodu a rostl význam mezinárodních organizací. Konkrétní příklad dopadu těchto změn je pak vysvětlen na textilní společnosti Hedva, a. s. Moravská Třebová. V této části je zdůrazněn význam socialistických zemí pro zahraniční obchod před rokem 1989 a následná orientace vývozu na západní země související s rozpadem východních trhů. Stejně tak se změnil podíl jednotlivých odbytových směrů na celkovém vývozu, kdy je zaznamenán rostoucí význam přímého exportu zajišťovaný vlastním oddělením
Vedoucí práce: Božena Plchová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses