DŮCHODOVÁ REFORMA V ČR - Živná, Renata (2008)
Předmětem této bakalářské práce je problematika důchodové reformy v České republice. V první části jsou stručně popsány penzijní plány, stávající systém v ČR postavený na průběžném financování v kombinaci s dobrovolným penzijním připojištěním a zvláště jeho problémovost s přihlédnutím k prognózám demografického vývoje. Uvedeny jsou také zkušenosti ze zahraničí. Druhá kapitola představuje varianty nevýznamnějších politických stran. Dále jejich předpokládané výsledky a hodnocení za pomoci vybraných makrofinančních a mikrofinančních kritérií. Závěrečná část je zaměřena na hledání optimálního řešení pro podmínky ČR. Hlavní otázkou této práce je, jaký další postup by Česká republika měla zvolit v oblasti důchodového zabezpečení