Analýza procesu přípravy ČR na vstup do eurozóny - Knotek, Pavel (2008)
Práce se zabývá evropskou měnovou integrací s hlavní pozorností na ČR. Část práce tvoří vývoj měnové integrace od 50. let, přičemž hlavní část je věnována ČR a plnění maastrichtských knovergenčních kritérií