Nový regionalismus ve vnějších vztazích ESVO - Marcišinová, Petra; Hnát, Pavel, 1981-; Borgström, Anna; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2008)
Práce se zabývá postavením ESVO v zahraničním obchodě a projevy nového regionalismu ve vnějších vztazích. Popisuje působení ESVO v jeho moderní historii, kdy se členská základna ustálila na současném počtu čtyř členů, tedy z pohledu Norska, Švýcarska, Lichtenštejnska a Islandu. Analyzuje význam a důsledky deklarací, na kterých se ESVO v uplynulých letech podílelo a předvádí síť regionálních dohod uzavíraných v oblasti Evropy i trans-regionálně. Poslední část práce zhodnocuje význam těchto partnerství pomocí číselných ukazatelů, zejména pomocí vývoje exportu a importu a podílu jednotlivých partnerů na celkovém zahraničním obchodě ESVO
Vedoucí práce: Pavel Hnát
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses