Vliv dosaženého vzdělání na cenu práce - Kramperová, Jana; Vostrovská, Zdenka, 1956-; Poláková, Olga, 1944-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2008)
Tato bakalářská práce se zabývá vzdělanostní strukturou obyvatel v České republice, která ovlivňuje výkon celé domácí ekonomiky. V souladu s Lisabonskou strategií by se měla stát celá Evropa nejkonkurenceschopnější ekonomikou a tomu je zapotřebí zvýšit vzdělanostní strukturu obyvatel. Na trhu práce převyšuje poptávka po vysoce vzdělaných lidech nad nabídkou, a to zejména v technických oborech a v krajích s vysokým technickým potenciálem. Z toho důvodu vynaložené investice do vzdělání naleznou velmi brzy své zhodnocení a mnohonásobně se vrátí. Mzdové ohodnocení vysokoškolsky vzdělaných lidí je prokazatelně vyšší a jejich nezaměstnanost se na trhu práce snižuje. Trh práce však odráží rigidity, které způsobují jeho nedokonalé fungování a jednou z možností jak tyto strnulosti překonat je zvyšování kvalifikace a znalostí
Vedoucí práce: Zdenka Vostrovská
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; nezaměstnanost; trh práce; bakalářské práce; unemployment; labor market; bachelor's theses