Ekonomika Spojeného království Velké Británie a Severního Irska na počátku 3. tisíciletí: pozitiva, problémy, perspektivy - Šmahlíková, Eva (2008)
Cílem práce je zhodnotit současný stav ekonomiky Spojeného království Velké Británie a Severního Irska. První část práce tvoří analýza hlavních makroekonomických ukazatelů a zahraničních ekonomických vztahů. Druhá část se zabývá dopady současné hypoteční krize USA na Velkou Británii