Nový regionalismus v podání USA s důrazem na vztahy k Asii a Tichomoří - Jíra, Zdeněk; Hnát, Pavel, 1981-; Borgström, Anna; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2008)
Práce pojednává o novém regionalismu USA ve světových regionech: Americe, Blízkém Východu, Africe a Asii a Tichomoří. První kapitola se zabývá teritoriální strukturou obchodu USA, z jejíž analýzy vyplynula jako hlavní region Asie a Tichomoří. Druhá kapitola se věnuje regionům mimo Asie a Tichomoří a v jednotlivých podkapitolách rozebírá jednotlivé dohody USA, například NAFTA, CAFTA-DR, FTAA a MEFTA. Třetí kapitola se zabývá Asií a Tichomořím, konkrétně dohodami APEC a Iniciativa ASEAN a smlouvami s Austrálií a Jižní Koreou
Vedoucí práce: Pavel Hnát
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses