Efektivnost a účelnost dotačních prostředků ze strukturálních fondů - Dytrich, Jakub (2008)
V práci jsou nejprve popsány podstatné náležitosti z oblasti organizace strukturálních fondů a podrobněji popsány operační programy včetně jednotlivých alokací a prioritních os. Následně jsou rozepsány některé hlavní problémy systému čerpání finančních prostředků a faktické problémy nastavení žádostí o podporu. V poslední části práce jsou vylíčena a shrnuta možná řešení problémů zmíněných v předchozích částech